Startpagina > Alma > Waarom Alma?

De troeven van Alma op een rij

Gëintegreerde aanpak

Het meest in het oog springende pluspunt van Alma is het Unified Resource Management concept. Met één softwarepakket kun je een veelvoud van zowel gedrukte, elektronische als digitale materialen beheren. Meer nog, met Alma kun je al deze verschillende types materialen op een eenduidige manier beheren. Dit is niet alleen tijdbesparend maar bovendien een ideale basis voor een overzichtelijke collectie.


Open platform

Alma is een webgebaseerd en open systeem. De gegevens van je bibliotheek worden voortaan in een cloud opgeslagen van waaruit zij op een eigentijdse manier gemanaged en op een veilige manier bewaard kunnen worden. Dit biedt het voordeel dat data altijd toegankelijk zijn en software updates automatisch plaatsvinden.


Pragmatisch

Je takenpakket wordt met Alma in goede banen geleid. Alma fungeert nl. als een soort richtingaanwijzer die ervoor zorgt dat je de zaken met de hoogste prioriteit voorrang geeft. Hierbij speelt het ‘dashboard’ dat op je computerscherm staat een belangrijke rol. Het is een navigatie die je door je talrijke taken loodst.


Intelligent

Met Alma kun je het aanbod van je bibliotheek op de meest optimale manier op de vraag van je eindgebruikers afstemmen. Nauwkeurige en gedetailleerde statistieken geven aan welke informatie gebruikers raadplegen of willen raadplegen. Op die manier kun je een intelligente collectie samenstellen. Een collectie die perfect inspeelt op de realiteit van je gebruikers.


Rijker aanbod

Alma maakt het mogelijk om meer en rijker bronmateriaal op een efficiënte manier te beheren. Ook voor audiovisueel materiaal en e-resources is er plaats binnen Alma. Want ook hier is de insteek bronmaterialen en het beheer ervan af te stemmen op de wensen van de nieuwe generatie gebruikers.


Gestroomlijnde methodiek

Alma biedt je naast één centrale opslagplaats ook één geüniformiseerde manier van werken. Door het beheer van je print, elektronische en digitale collecties op dezelfde manier te laten verlopen, kun je heel wat tijd besparen en de extra tijd die vrijkomt aan andere essentiële taken besteden.